Novice in dogodki

Študenti sodelovali na konferenci

14.05. 2015.

Alma Mater Europaea - ECM je tudi letos sodelovala na nacionalni študentski konfernci s področja zdravstvenih ved. Sodelovali smo z osmimi prispevki. Študentka fizoterpije je prejela tudi nagrado. Nekaj utrinkov s konfernce si lahko ogledate v nadaljevanju.

Preberi več

Študentje Alma Mater vabijo

12.05. 2015.

Študentje Alma Mater Europaea – ECM v maju pripravljajo aktivnosti, kjer se bodo predstavili širši družbi.

Preberi več

Osveščali so motoriste

04.05. 2015.

Študentje tutorji, ki jih vodi predsednik Leon Šerbak, koordinira pa predavateljica Nataša Vidnar, so se v soboto 25. 5. 2015 udeležili Blagoslova motoristov v Murski Soboti. Delili so jim zloženke z napotki s področja prve pomoči.

Preberi več

7. študentska konferenca zdravstvenih ved

28.04. 2015.

Letošnja 7. študentska konferenca bo potekala 8. maja 2015 v organizaciji Visoke zdravstvene šole v Celju. Vabimo vse študente zdravstvene nege, fizioterapije in socialne gerontologije k pripravi prispevkov. Povežite se s svojimi mentorji ter predstavite svoje izvirne seminarske, projektne, raziskovalne in diplomske naloge.

Preberi več

Noč moč neformalnega

23.04. 2015.

Po vsej Sloveniji je že tretjič potekala akcija pod imenom »Noč – moč neformalnega«. Njen namen je širšo javnost opozoriti na uporabno vrednost neformalno pridobljenega znanja, ki je velikokrat ključnega pomena tako za celostni razvoj, kakor tudi za karierno pot in zaposlovanje vseh udeleženih.

Preberi več

Predavatelj Hewick o poslovnem okolju na okrogli mizi

16.04. 2015.

Dr. Laurence Hewick, kanadski poslovnež, profesor in svetovalec za področje strateškega razvoja in inovacij ter predavatelj na Alma Mater, je v torek, 14. aprila 2015, na ekonomski fakulteti Ljubljana vodil okroglo mizo o ustvarjanju ugodnega poslovnega okolja v okviru Toronto Business Academy.

Preberi več

Leta 2050 bo vsak tretji zemljan starejši od 65 let

13.04. 2015.

V sobotni prilogi Večera je Irena Bone objavila članek z naslovom Obvladovanje procesa staranja zdaj, kjer piše o alternativnih oblikah bivanja za starejše in skrbi za kakovostno življenje starih ljudi v lokalnih skupnostih.

Preberi več

Doktorski študenti izdali knjigo

10.04. 2015.

Izšla je nova monografija naših doktorskih študentov socialne gerontologije Quo vadis ageing?. S prispevki na temo staranja se predstavlja v monografiji, ki je izšla v angleškem jeziku, 18 avtorjev.

Preberi več

Na svetovni dan avtizma novinarska konferenca projekta ZORA

02.04. 2015.

V četrtek, 2. aprila 2015, na svetovni dan avtizma, je Mestna občina Maribor organizirala novinarsko konferenco o projektu Zora, kjer se je kot partner predstavila tudi Alma Mater Europaea –ECM.

Preberi več

Več kot 450 prijav

01.04. 2015.

Februarja je Alma Mater Europaea – ECM razpisala 60 prostih mest za podiplomsko funkcionalno izobraževanje na področju avtizma, ki ga pripravljamo v projektu Zora. Na razpis se je prijavilo več kot 450 zainteresiranih strokovnjakov različnih profilov, ki imajo dokončano najmanj visokošolsko izobrazbo.

Preberi več