Novice in dogodki

Plesalke Akademije za ples s produkcijo navdušile občinstvo

21.06. 2018.

Alma Mater Europaea - Akademija za ples, je ponovno predstavila letno produkcijo študentk prvega in drugega letnika smeri sodobni ples z naslovnim citatom Pine Bausch: "Plešite, plešite, drugače smo izgubljeni!". "Dekleta so pokazala neverjeten napredek od lanskega leta. To je dobra popotnica in vabilo, da je študij na Akademiji za ples kakovosten ter da kolegice pedagoginje vzgajajo odlične študentke sodobnega plesa," je po predstavi povedal doc. dr. Svebor Sečak, dekan Akademije za ples.

Preberi več

Doktorski študenti Alma Mater med elito

18.06. 2018.

Nedavno se je na Brionih odvijala 4. regionalna konferenca projektnega managementa z aktualno tematiko »Projektni management za družbeni razvoj«, kjer so sodelovali tudi doktorski študentje Projektne managementa Alma Mater.

Preberi več

Akademija za ples kmalu tudi z magistrskim programom

15.06. 2018.

Ljubljana. ”Znanja, ki jih dobimo na Akademiji za ples so temeljna in brez tega učitelji ne bi smeli poučevati baleta. Imam veliko šol za sabo, tudi v Londonu, pa takšnih uporabnih vsebin za poučevanje kot profesorica na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, nisem dobila,” je pojasnila Martina Kramer, študentka baleta na Akademiji za ples Alma Mater Europaea – ECM drugače zaposlena kot profesorica baleta na omenjenem konservatoriju, na današnji novinarski konferenci v Ljubljani.

Preberi več

Karierni center: o zaupanja vrednih managerjih

12.06. 2018.

Alumni klub Alma Mater in Karierni center Alma Mater sta uspešno izpeljal še en dogodek, in sicer z naslovom Kako postati zaupanja vreden manager?.

Preberi več

ESA 2018: Umetnost in življenje

12.06. 2018.

V četrtek, 14. junija se v Mariboru začenja konferenca Evropskega združenja za estetiko 2018 (European Society for Aesthetics) na temo Art and Life (Umetnost in življenje).

Preberi več

ALMA MATER EUROPAEA ECM NA MEDNARODNI KONFERENCI NA KITAJSKEM

10.06. 2018.

Na povabilo kitajskih univerz in vladnih institucij je predsednik Alma Mater Europaea ECM prof. dr. Ludvik Toplak predaval na mednarodni konferenci o tehnološkem in poslovnem sodelovanju med Kitajsko in državami Centralne in vzhodne Evrope, China- CEEC.

Preberi več

Alumni klub: prof. dr. Pišot navdušil

10.06. 2018.

V četrtek, 7. 6. 2018, je v prostorih Alma Mater Europaea potekalo strokovno srečanje Alumni kluba Alma Mater na temo Interdisciplinarni pristop k aktivnemu in kvalitetnemu staranju.

Preberi več

Predstavitev znanstvene monografije

09.06. 2018.

Vljudno vas vabimo na predstavitev znanstvene monografije z naslovom “Dementia and Physical Activity among Elderly”, ki jo je uredila izr. prof. dr. Nadja Plazar.

Preberi več

Študent Alma Mater na svetovno prvenstvo

07.06. 2018.

Matjaž Lobnik, študent programa fizioterpija na Alma Mater, je skupaj s tekmovalnim partnerjem Matijem Primcem iz Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, osvojil naslov državnega univerzitetnega prvaka v odbojki na mivki.

Preberi več

Kako postati zaupanja vreden manager?

04.06. 2018.

Vas zanima, kako postati zaupanja vreden manager? Kakšen je pogled na trg delovne sile s strani najboljšega zaposlovalca leta 2017, uspešnega podjetnika in dobitnika več poslovnih nagrad v Sloveniji? Kako navdušiti potencialne delodajalce? Kaj loči dobrega delavca od povprečnega? Zakaj je v poslovnem svetu nujna izobrazba?

Preberi več