Novice in dogodki

Team Alma Mater vabi na športni piknik

30.05. 2018.

Športno društvo Team Alma Mater vabi na letni piknik, ki bo v soboto, 16. 6. 2018, od 16. ure na ŠRC Fontana, Gosposvetska 114, Maribor.

Preberi več

Bodoči doktorji socialne gerontologije na terenu

24.05. 2018.

Doktorandi programa Socialna gerontologija na Alma Mater Europaea - ECM so se po izpitu pri predmetu Gerontološke in antropološke analize interpretacije, katerega nosilka je prof. dr. Jana Goriup, v Domu sv. Jožef srečali z upokojenima zdravnicama Metko Klevišar in Julko Žagar.

Preberi več

Že šesta podelitev za tuje študente

22.05. 2018.

Na Alma Mater Europaea – ECM na lokaciji Koper je pretekli teden potekala že šesta slavnostna podelitev za tuje študente.

Preberi več

Alumni klub Alma Mater vabi: Interdisciplinarni pristop k aktivnemu in kvalitetnemu staranju

21.05. 2018.

Alumni klub Alma Mater v četrtek, 7. 6 2018, ob 17. uri vabi na predavanje Interdisciplinarni pristop k aktivnemu in kvalitetnem staranju. Vabljeni vsi nekdanji študentje Alma Mater, aktivni študentje, učitelji in prijatelji Alma Mater.

Preberi več

Predavanje prof. dr. Ludvika Toplaka ob Dnevu Evrope

18.05. 2018.

Ob Dnevu Evrope 9. maja, je prof. dr. Ludvik Toplak študentom in profesorjem Filozofske Fakultete Sveučilišta v Mostarju predaval o evropskih integracijskih procesih. Profesor Toplak je poudaril pomembno vlogo izobraževanja pri integracijskih procesih Evrope in nakazal smernice katerim bi morale slediti izobraževalne institucije kot so deetatizacija izobraževanja, transnacionalnost in interdisciplinarnost. Na tak način se gradijo mostovi med narodi in razvija toleranca, mladim pa odpirajo možnosti za enakopraven nastop na Evropskem tržišču.

Preberi več

AKADEMIJA ZA PLES v LJUBLJANI VABI NA DAN ODPRTIH VRAT – tokrat malo drugače!
21. in 22. maj 2018

17.05. 2018.

VABIMO VSE ZAINTERESIRANE PLESALCE/KE V SVOJE VADBENE PROSTORE, KJER POTEKA POUK SODOBNEGA PLESA V SKLOPU REDNEGA ŠTUDIJA. Obiskovalci in bodoči plesalci Akademije za ples se bodo neposredno seznanili s potekom pouka, kjer bodo opazovali delo študentov in profesorjev ter pridobili informacije in odgovore na vsa morebitna vprašanja o samem študiju.

Preberi več

Študentje FTH gostili paraolimpijskega športnika Janeza Učakarja

16.05. 2018.

Na oddelku Fizioterapija smo v okviru izbirnega predmeta Športne aktivnosti invalidnih oseb (nosilec pred. mag. Tine Kovačič) gostili paraolimpijskega športnika Janeza Učakarja, člana slovenske košarkarske ekipe na vozičkih in njegovo soprogo Alenko, ki sta z nami podelila izkušnjo skupnega življenja, vključevanja in sodelovanja pri številnih športno gibalnih programih s katerimi ljudje s paraplegijo ostajajo telesno dejavni.

Preberi več

Dan Indije na Alma Mater

09.05. 2018.

Veleposlaništvo Indije v Sloveniji in Alma Mater Europaea - ECM sta pripravila dogodek ob obletnici rojstva Rabindranatha Tagoreja.

Preberi več

Prof. dr. Toplak na univerzi Columbia o simbolih ustaštva in svobodi izražanja

08.05. 2018.

Prof. dr. Jurij Toplak z Alma Mater in prof. dr. Djordje Gardašević z Univerze v Zagrebu sta na univerzi Columbia uspešno predstavila raziskavo o uporabi političnih in zgodovinskih simbolov v okvirih svobode izražanja.

Preberi več

Alma Mater na 4. šoli arhivistov v Omanu

07.05. 2018.

6. 5. 2017 se je začela že 4. šola arhivistov v Omanu (trajala bo do 12.5.), ki so jo pripravili in izvedli profesorji Oddelka za arhvistiko na Alma Mater Europaea - ECM pod vodstvom doc. dr. Petra Pavla Klasinca in pod strokovno znanstvenim vodstvom doc. dr. Mirana Novaka ter v sodelovanju z doc. dr. Zdenko Semlič Rajh, doc. dr. Tatjano Hajtnik in viš.predavateljico mag. Aido Škoro Babič.

Preberi več