Novice in dogodki

Nova aplikacija za maturante z nalogami iz mature

04.05. 2018.

Alma Mater Europaea - ECM je po gimnazijah po Sloveniji v petek, 4. 5. 2018, pred maturitetnim esejem razdelila kulice in brezplačen dostop do nove aplikacije Matura.

Preberi več

AKADEMIJA ZA PLES GOSTI ENEGA KLJUČNIH EVROPSKIH KOREOGRAFOV - MILKA ŠPAREMBLEKA

24.04. 2018.

Na Akademiji za ples gostimo v sklopu predmeta Koreografija na smeri balet, katerega nosilka je dr. Mateja Bučar, enega ključnih koreografov evropskega in posebej našega širšega prostora - Milka Šparembleka.

Preberi več

Prof. dr. Ludvik Toplak prejemnik Zlate listine

23.04. 2018.

Predsednik Alma Mater Europaea - ECM prof. dr. Ludvik Toplak je prejemnik Zlate listine kot posebej zaslužen posameznik na področju medkulturnega delovanja.

Preberi več

Operacija »BUILDING BRIDGES« - krajša in daljša gostovanja visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 – 2018

23.04. 2018.

V preteklih dneh, od 14. do 21. aprila 2018, je AMEU-ECM v okviru operacije »Building Bridges« - Krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 - 2018 gostila tujo visokošolsko učiteljico, dr. Heleno Malmivirto. Gostujoča visokošolska učiteljica je izvedla predavanja na študijskih programih Socialna gerontologija in Fizioterapija.

Preberi več

Razpisane avdicije Akademije za ples za vpis v študijskem letu 2018/19

20.04. 2018.

Alma Mater Europaea – Akademija za ples je za novo študijsko leto razpisala avdicije, ki so pogoj za vpis na omenjeno akademijo.

Preberi več

Skupno srečanje AMEU – ISH in Slovenskega društva za odnose z javnostmi – predavanje dr. Damjane Pondelek o soočanju s kriznimi situacijami

18.04. 2018.

Prvi četrtek v mesecu aprilu je AMEU – ISH (Fakulteta za podiplomski humanistični študij) skupaj s Slovenskim društvom za odnose z javnostmi (PRSS) – regijo 01, v svojih prostorih v Ljubljani organizirala srečanje z dr. Damjano Pondelek na temo soočanja s kriznimi situacijami, aferami in drugimi hudimi zgodbami.

Preberi več

Tretja revolucija spleta tudi kot študij

29.03. 2018.

"Podobno kot je splet spremenil podobo družbe in ekonomijo sveta, le to danes spreminja tehnologija podatkovnih blokov, ki omogoča zaupanja vredne transakcije med uporabniki brez posredovanja tretje osebe," pravi izr. prof. dr. Matej Mertik iz Alma Mater Europaea - ECM, ki pripravlja nov študijski program Spletne in informacijske tehnologije.

Preberi več

Na voljo štipendije Alpbach

26.03. 2018.

Študentje Alma Mater imajo možnost kandidirati za pridobitev Alpbach štipendije, s katero se omogoča mladim generacijam sodelovanje in konstruktivno komunikacijo o prihodnosti Evrope. Rok prijave je 30. 3. 2018.

Preberi več

Vabilo na predavanje dr. Damjane Pondelek z naslovom: Kako preživeti v primežu anonimk, javnih obračunov, afer in drugih hudih zgodb

20.03. 2018.

AMEU – ISH skupaj s Slovenskim društvom za odnose z javnostmi PRSS v četrtek, 5. aprila, ob 17. uri v prostorih AMEU – ISH na Kardeljevi ploščadi 1 v Ljubljani organizira srečanje z dr. Damjano Pondelek z naslovom Kako preživeti v primežu anonimk, javnih obračunov, afer in drugih hudih zgodb. Dejstvo je, da ne le vodilni in drugi izpostavljeni posamezniki, temveč se lahko prav vsak med nami znajde v primežu anonimk, javnih obračunov in drugih hudih zgodb, ki zamajejo ugled, dostojanstvo in prihodnost človeka, vsem na očeh.

Preberi več

Dr. Damjan Prelovšek: Gaberi eden najboljših kiparjev

15.03. 2018.

Na Alma Mater Europaea – ECM smo ob robu 6. znanstvene konference z mednarodno udeležbo “Za človeka gre” odprli stalno razstavo z naslovom Evropski univerzitetni mostovi priznanega kiparja in umetnika Andreja Gabrovca – Gaberija.

Preberi več