Novice

Krepimo znanje s področja zdravstvenih ved

02.06. 2023.

Študenti zdravstvenih ved na Alma Mater so pod mentorstvom viš. pred. Edvarda Jakšiča s svojimi prispevki aktivno sodelovali na 15. Študentski konferenci s področja zdravstvenih ved.

Preberi več

Spodbujamo k branju

30.05. 2023.

Knjižnica Alma Mater Europaea - ECM je danes, 30. maja 2023, s knjižnim bazarjem sodelovala na 26. Slovenskih dnevih knjige v Mariboru.

Preberi več

Podelili smo najvišje akademske nazive

29.05. 2023.

Minuli petek smo bili na Alma Mater Europaea – ECM priča podelitvi najvišjih znanstvenih nazivov - promociji doktorjev.

Preberi več

Pandemija covida-19 močno prizadela otroke z avtizmom

26.05. 2023.

Mednarodno priznani strokovnjak za avtizem prof. dr. Vladimir Trajkovski je v predavanju na Alma Mater v Mariboru nazorno pojasnil negativne učinke covida-19 na otroke z motnjo avtističnega spektra.

Preberi več

Na Alma Mater obeležili svetovni dan multiple skleroze

25.05. 2023.

Vsako leto 25. maja obeležujemo svetovni dan multiple skleroze. Tudi Zavod terapija je aktivno pristopil k osveščanju mimoidočih. Študenti so skupaj z mentorico mag. Tatjano Horvat pripravili stojnico z materialom namenjenim informiranju o tej bolezni. Prav tako so mimoidočim predstavili fizioterapevtske obravnave, primerne za paciente z multiplo sklerozo, ki jih sami tudi izvajajo.

Preberi več

Veščine za učinkovito vodenje projektov

25.05. 2023.

Alma Mater se je v Madridu udeležila srečanja projekta PM2EU, namen katerega je vodjem projektov ponuditi ustrezno orodje za učinkovito vodenje.

Preberi več

Starejše ženske v mreži družinskega življenja

25.05. 2023.

Predstojnica Katedre za socialno gerontologijo na Alma Mater zasl. prof. dr. Jana Goriup se je v minulih dneh na Malti udeležila mednarodne konference ‘Management, Knowledge and Learning’.

Preberi več

Izboljšujemo kakovost poučevanja in učenja v visokošolskem izobraževanju

24.05. 2023.

Na Alma Mater se je s slovesno podelitvijo zaključilo pedagoško-didaktično usposabljanje akademskega osebja univerz in visokošolskih ustanov.

Preberi več

Arhivisti o aktualni problematiki arhivske teorije in prakse

24.05. 2023.

Profesorji in študenti Katedre za Arhivistiko na Alma Mater aktivno sodelujejo na konferenci Radenci 2023 z naslovom Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja.

Preberi več

Za kvalitetno življenje v starosti

24.05. 2023.

Alma Mater se je kot koordinatorica aktivnega in zdravega staranja za vzhodno Slovenijo v Domu starejših Šentjur srečala s partnerji evropskega programa Twinning.

Preberi več