Novice

Študenti skrbijo za boljšo digitalno pismenost starejših

11.05. 2023.

Študente na Alma Mater vključujemo v številne projekte. S tem spodbujamo ustvarjalnost, inovativnost in podjetnost, to pa pripomore k izboljšanju njihovih ključnih kompetenc v vseh fazah izobraževalnega procesa.

Preberi več

Razvoj umetne inteligence in strojnega učenja, prihodnost zdaj!

08.05. 2023.

Na že tradicionalnem Dnevu spletnih in informacijskih tehnologij na Alma Mater so se minuli petek podružili študenti in profesorji študijskih programov informatike na Alma Mater. Osrednja tema je bila posvečena razvoju umetne inteligence.

Preberi več

Študentke Alma Mater tekle s plemenitim namenom

08.05. 2023.

Ekipa študentk fizioterapije Alma Mater se je minulo nedeljo v Ljubljani udeležila desetega dobrodelnega teka Wings for Life. Znesek startnin je bil v celoti namenjen raziskavam poškodb hrbtenjače in iskanju zdravila zanje.

Preberi več

ON-LINE INFORMATIVNI DNEVI

03.05. 2023.

Želite študirati na Alma Mater, kjer študijski proces poteka po zgledu najboljših univerz na svetu? Bi želeli pridobiti mednarodno širino in se udeležiti poletnih šol, kot so Toronto Business Academy, St. Thomas University Florida, Juventus Medical?

Preberi več

Odprte prijave za Fulbright štipendijo

03.05. 2023.

Obveščamo vas, da so ponovno odprte prijave za Fulbright raziskovalno oz. pedagoško gostovanje v ZDA za študijsko leto 2024/2025. Rok prijave je 30. junij 2023.

Preberi več

Medgeneracijsko sožitje na podeželju

26.04. 2023.

Doktorski študenti socialne gerontologije na Alma Mater so se minuli torek udeležili konference CRP V6-2041 (2021-2023) v Ljubljani, ki je potekala v sodelovanju Alma Mater Europaea - ECM, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani in Zavoda Inrisk.

Preberi več

Plodno sodelovanje Alma Mater z akademskim računalniškim centrom na Poljskem

21.04. 2023.

Izr. prof. dr. Matej Mertik je na Uporabniški konferenci računalnikov visoke moči v Zakopanah kot osrednji gost nagovoril strokovnjake in raziskovalce največjega super računalniškega centra na Poljskem - Cyfronet AGH, ki obeležuje pol stoletja delovanja.

Preberi več

Čestitke, drage diplomantke in diplomanti!

21.04. 2023.

V minulih dneh je Alma Mater Europaea – ECM slavnostno podelila diplomske listine. Diplomantkam in diplomantom ter magistram in magistrom iskreno čestitamo in jim želimo obilo uspeha na njihovi akademski poti v prihodnje.

Preberi več

Kristovič o vzgojnih in psiholoških vidikih agresivnega vedenja otrok

20.04. 2023.

Izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič se kot osrednji govorec udeležuje konference ERAC (Emergency Response & Awareness Conference), ki se letos osredotoča na trenutne izzive na področju globalne varnosti in zaščite s posebnim poudarkom na medvrstnišem nasilju, strelskimi napadi in pohodi, roparskim terorizem in drugimi tragičnimi dogodki z množičnimi žrtvami.

Preberi več

Življenje starejših odraslih v slovenski družbi

20.04. 2023.

Razvoj družbe so v zadnjih letih zaznamovale številne družbene spremembe, pri čemer so starejši odrasli, bolj kot kadarkoli prej v svojih življenjih, izpostavljeni številnim izzivom, problemom in stereotipom, vplivajo na njihova življenja in vnašajo negotovost.

Preberi več