Prijava na študijsko mobilnost

Vabimo vas, da se prijavite na Erasmus+ študijsko mobilnost.

POSTOPEK PRIJAVE

 1. Preverite roke spodaj, kriterije in pogoje za prijavo ter ostale informacije v razpisu.

 2. Izberite tip mobilnosti:

  -       Študijska izmenjava: Izberite eno izmed partnerskih univerz, s katero ima AMEU podpisano pogodbo o sodelovanju ter na njihovi spletni strani preverite pogoje za izmenjavo.

  -       Praksa v tujini: Izberite državo za opravljanje prakse. Zaželeno (vendar ne nujno) je, da izberete oziroma poiščete tudi podjetje/ center/ zavod, kjer želite opravljati prakso.

 3. Prijava za študijsko prakso za leto 2023/2024 je mogoča do zapolnitve razpoložljivih mest. O tem se pozanimajte v mednarodni pisarni. Za izmenjavo ali prakso v študijskem letu 2024/2025, se je potrebno prijaviti do 01.03.2024.

 4. Prijavnico oddajte tukaj.

 5. Na podlagi kriterijev komisija pisno oceni vloge in obvesti kandidate o izbiri.

 6. Komisija lahko naknadno preveri znanje tujega jezika.

 7. Mednarodna pisarna kontaktira pristojnega koordinatorja na izbrani gostujoči univerzi/ v podjetju ter prosi za uradni sprejem študenta.

 8. Priprava dokumentacije ter planiranje mobilnosti.

ŠTUDIJSKA IZMENJAVA

Študijski program oziroma univerzo za izmenjavo predlaga študent sam. Pri partnerski univerzi se pozanima, katere predmete lahko opravlja pri njih v času izmenjave. Na osnovi tega pripravi osnutek primerjave predmetov: predmete, ki jih želi opraviti na partnerski univerzi primerja s predmeti, ki bi jih moral opraviti v času izmenjave na AMEU. Osnutek primerjave predmetov pošlje predstojniku študijskega programa, ki se odloči, kateri predmeti se mu bodo priznali po zaključku izmenjave. V času izmenjave mora študent v enem semestru opraviti okvirno 20 ECTS oziroma v skladu s presojo predstojnika.

PRAKSA

Študent si institucijo oziroma podjetje za opravljanje prakse poišče sam. V mednarodno pisarno posreduje potrdilo institucije, ki ga je pripravljena sprejeti na prakso. V primeru, da si študent ne uspe najti primernega podjetja, zaprosi za pomoč mednarodno pisarno ali predstojnika študijskega programa oziroma koordinatorja klinične prakse.

Spletne strani za iskanje prakse: