Prijava na študijsko mobilnost

Vabimo vas, da se prijavite na Erasmus+ študijsko mobilnost.

POSTOPEK PRIJAVE

  1. Študijska izmenjava: Izberite eno izmed partnerskih univerz, s katero ima AMEU podpisano pogodbo o sodelovanju ter na njihovi spletni strani preverite pogoje za izmenjavo. Praksa v tujini: Izberite državo za opravljanje prakse. Zaželeno (vendar ne nujno) je, da izberete tudi podjetje/ center/ zavod, kjer želite opravljati prakso.

  2. Prijavo oddate TUKAJ.

  3. Prijava za študijsko leto 2022/2023 je mogoča do 1. 3. 2022 oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest.

  4. Na podlagi kriterijev komisija pisno oceni vloge in obvesti kandidate o izbiri.

  5. Komisija lahko naknadno preveri znanje tujega jezika.

  6. Mednarodna pisarna kontaktira pristojnega koordinatorja na izbrani gostujoči univerzi/ v podjetju ter prosi za uradni sprejem študenta.

  7. Priprava dokumentacije ter planiranje mobilnosti.

 

ŠTUDIJSKA IZMENJAVA

Študijski program oziroma univerzo za izmenjavo predlaga študent sam. Pri partnerski univerzi se pozanima, katere predmete lahko opravlja pri njih v času izmenjave. Na osnovi tega pripravi osnutek primerjave predmetov: predmete, ki jih želi opraviti na partnerski univerzi primerja s predmeti, ki bi jih moral opraviti v času izmenjave na AMEU. Osnutek primerjave predmetov pošlje predstojniku študijskega programa, ki se odloči, kateri predmeti se mu bodo priznali po zaključku izmenjave. V času izmenjave mora študent v enem semestru opraviti cca. 20 ECTS oziroma v skladu s presojo predstojnika.

 

ZA PRAKSO

Študent si institucijo oziroma podjetje za opravljanje prakse poišče sam. V mednarodno pisarno posreduje potrdilo institucije, ki ga je pripravljena sprejeti na prakso. V primeru, da si študent ne uspe najti primernega podjetja, zaprosi za pomoč mednarodno pisarno ali predstojnika študijskega programa/koordinatorja klinične prakse.

S strani slovenske Nacionalne Agencije CMEPIUS priporočene strani za iskanje praktičnega usposabljanja:

ErasmusIntern https://erasmusintern.org/
Erasmus+ Student and Alumni Alliance (ESAA) https://www.esaa-eu.org/about/
Garag Erasmus http://www.garagerasmus.org/
JOE+ https://leonet.joeplus.org/en/welcome/
Praxis http://www.praxisnetwork.eu/
EURES https://ec.europa.eu/eures/public/sl/links

 

CMEPIUS svetuje previdnost glede raznih posredniških agencij in svetuje študentom direkten stik s podjetji in iskanje preko zgornjih spletnih strani!