Novice in dogodki

Izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka

05.05. 2020.

Obveščamo vas, da so do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov od 1. 5. 2020 dalje upravičeni poleg rednih tudi izredni študentje s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji in na dan 13. marca 2020 niso bili vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje na podlagi 14., 15., 16., 17., in 25. člena ZPIZ-2.

Preberi več

KER NAM JE MAR: Pogovor z Gregorjem Žigonom, direktorjem mariborskega doma Pod gorco

05.05. 2020.

Ste vedeli, da je vsak peti Slovenec star nad 65 let? Pogovarjali smo se z Gregorjem Žigonom, direktorjem mariborskega doma Pod gorco, ki je tudi podiplomski študent Socialne gerontologije na Alma Mater. Kakšne so situaciji v domovih za starejše, kakšna je pri tem vloga socialnega gerontologa ter o prihodnosti zavodov za tretje življenjsko obdobje. Več pa v videu.

Preberi več

(KORONAČAS IN IZPITI) ​Sto študentov hkrati opravljalo izpit na daljavo

18.04. 2020.

Te dni je 120 študentov zdravstvene nege na Alma Mater Europaea pisalo prvi množični izpit na daljavo v Sloveniji.

Preberi več

Razpis štipendij za študij fizioterapije na Alma Mater

09.04. 2020.

Physikoinstitut Gesundheitspark Deutschlandsberg in Vita med Gesundheitszentrum | Parktherme Bad Radkersburg razpisujeta štipendije za študij fizioterapije na Alma Mater Europaea ECM. Za prihajajoče študente bo na voljo 16 štipendij, za tiste, ki že študirajo, pa novih 10 štipendij.

Preberi več

Pozitivni odzivi na sedanji način študija

08.04. 2020.

Za nami je prvi mesec upoštevanja priporočil Vlade RS, da se študijski proces nadaljuje preko IKT. S celotnim prehodom na on-line smo izredno zadovoljni, prav tako uporabniki.

Preberi več

Evalvatorji podaljšali mednarodno akreditacijo Alma Mater

07.04. 2020.

Alma Mater je prejela podaljšanje mednarodne akreditacije European Council for Business Education (ECBE) za nadaljnja 4 leta za svoje programe na programih managmenta. ECBE je mednarodna akreditacijsko telo s sedežem v Bruslju, ki na podlagi svojih standardov kakovosti doprinaša k razvoju in izboljšanju programov na področju managementa, poslovanja in ekonomije.

Preberi več

Alma Mater press izdala Priročnik za preprečevanje in zdravljenje COVID-19

02.04. 2020.

Najnovejše izkušnje kitajskih znanstvenikov in svetovno znanje v slovenskem jeziku. NAROČI BREZPLAČEN IZVOD

Preberi več

OBVESTILO o študijskem procesu

30.03. 2020.

Drage študentke in študenti,

glede na trenutno situacijo ter navodila Vlade RS vas obveščamo, da študijski proces poteka po smernicah, kot ste bili obveščeni. Tako bo do nadaljnjega. Pripravljamo pa nova navodila, ki jih boste v tem tednu dobili na svoje e-mail naslove. O vseh spremembah boste obveščeni tudi na FB in na spletni strani.
Ostanite zdravi ter pridno študirajte!

Izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič, koordinator študijskega procesa

Preberi več

SPOROČILO PREDSEDNIKA ALMA MATER EUROPAEA ob epidemiji corona virusa COVID-19

27.03. 2020.

Drage študentke in študenti, cenjeni sodelavci!
Vemo, da je epidemija korona virusa COVID-19 dobila svetovno razsežnost pandemije brez primere v novejši zgodovini. Mi na Alma Mater Europaea se vključujemo po vesti in znanju, tako da smo prvi zaprli šole in uvedli nemoteno izobraževanje na daljavo. Tisti učitelji, ki so zaposleni v zdravstvenih in socialnih domovih, rešujejo zadeve tam, mnogi študenti pa delajo prostovoljno pod vodstvom RK ali CZ. Doslej smo dali skoraj 1000 zdravstvenih delavcev in gerontologov, ki so vsi zaposleni in se danes posvečajo premagovanju epidemije, da rešujejo zdravje in varnost pomoči najbolj potrebnim.

Preberi več

štipendiranje FTH 2020/21

21.03. 2020.

Dragi kandidati za študij in aktualni študentje na programu fizioterapije AMEU ECM.
Tudi letos je AMEU ECM zagotovila štipendije v višini 2/3 šolnine za prihajajoče in obstoječe študente fizioterapije na AMEU ECM. Štipendije podeljujejo Avstrijske institucije – večinoma iz dežel Štajerske in Koroške – razpis pa bo zaradi krize s Korona virusom, objavljen v prvem tednu aprila. Pričakujemo 15 štipendij za nove študente in še dodatno 10 do 15 novih štipendij za obstoječe.
Lepo vas pozdravljamo in želimo, da ostanete zdravi.

Preberi več