Študenti - zgodbe o uspehu

Se starejši odrasli dovolj zdravo prehranjujejo?

29.06. 2023.

Dajana Proševa, diplomantka socialne gerontologije na Alma Mater, izpostavlja, da je uravnotežena prehrana ključnega pomena pri ohranjanju vitalnosti in samostojnosti starejših.

Preberi več

Naloge gasilcev postajajo fizično in psihično zahtevnejše

27.06. 2023.

Skrb za psihofizično pripravljenost in promocijo zdravja na delovnem mestu poklicnih gasilcev v Sloveniji je bilo osrednje raziskovalno vprašanje zaključnega dela študenta managementa poslovnih sistemov na Alma Mater Davida Vaukmana.

Preberi več

Super aplikacija za Pošto Slovenije

26.06. 2023.

Diplomska naloga naše študentke spletnih in informacijskih tehnologij Hadžere Islamoske je nastala na podlagi opravljene prakse pri Pošti Slovenije. Začela se je z njenim obiskom logističnega centra na Teznem v Mariboru.

Preberi več

S fizioterapijo učinkovito nad upad mišične funkcije

21.06. 2023.

Študent fizioterapije na Alma Mater Benjamin Oblak je v diplomskem delu raziskal spremembe določenih funkcionalnih sposobnosti nekaterih skeletnih mišic bolnikov, ki jih je dolgotrajno ležanje zaradi covida-19 privedlo do dodatnega upada mišične funkcije.

Preberi več

Fizioterapevti v odnosu do starejših razbijajo negativne stereotipe

15.06. 2023.

Odnos študentov fizioterapije do starejših ljudi in procesa staranja je bila osrednja raziskovalna tema študentke fizioterapije na Alma Mater Eve Menhart.

Preberi več

Študentka Alma Mater na svetovnem kongresu fizioterapije v Dubaju

09.06. 2023.

Klara Trček, študentka fizioterapije na Alma Mater, je imela v začetku junija priložnost aktivno sodelovati na svetovnem fizioterapevtskem kongresu v Dubaju.

Preberi več

Delo na daljavo je trend prihodnosti

06.06. 2023.

Delo na daljavo je bilo včasih bolj izbira kot nuja. Za takšen način dela so se odločali predvsem tisti, ki jim je to ustrezalo zaradi narave dela in osebnih razlogov. V diplomski nalogi je študentka Maja Šijaković raziskala nove pristope k delu na daljavo, ki jih je pospešila epidemija covida-19.

Preberi več

Telesni razvoj otrok skozi koreografijo

05.06. 2023.

Alma Mater Europaea – Akademija za ples je dobila prvo magistro študija plesnih umetnosti. Lidia Krisskaya je podiplomski študij zaključila z magistrskim delom na temo pouka koreografije kot sredstva telesnega razvoja predšolskih otrok v večkultnem prostoru.

Preberi več

Socialni gerontolog kot ključni timski koordinator

02.06. 2023.

Doroteja Gruber se je za študij socialne gerontologije odločila zaradi starajoče se družbe, saj je izobraževanje na področjih, kjer so v ospredju komunikacija, starejši ljudje, sodelovanje in povezovanje zelo pomembno.

Preberi več

Fizioterapevtska obravnava pri osebah z demenco

31.05. 2023.

Študij Fizioterapije na Alma Mater je s študijo primera o fizioterapevtski obravnavi osebe z demenco po zlomu stegnenice zaključila Laura Vovk.

Preberi več