Novice in dogodki

Reševanje spolnih motenj s fizioterapijo

19.09. 2023.

Spolne motnje so tema, o kateri ljudje, ki se z njimi soočajo, ne govorijo radi. Diplomant fizioterapije Marcel Ulčnik je pod mentorstvom viš. pred. Particije Goubar raziskoval ozaveščenost splošne populacije o vlogi fizioterapije pri reševanju spolnih motenj.

Preberi več

Kineziološki trakovi učinkoviti pri nestabilnosti gležnja

15.09. 2023.

O učinkih kinezioloških trakov pri kronični nestabilnosti gležnja je raziskoval študent fizioterapije Žiga Klasinc. Pri tem poudarja, da zvini gležnja predstavljajo eno izmed najpogostejših poškodb med fizično aktivno populacijo.

Preberi več

Robotska pomoč v fizioterapiji

15.09. 2023.

Diplomant Rene Harc je ob zaključku dodiplomskega študija fizioterapije predstavil sojo raziskavo o tem, kako učinkovita je terapija s pomočjo rehabilitacijskih robotov po možganski kapi in jo primerjal z učinkovitostjo konvencionalne terapije.

Preberi več

Digitalna preobrazba zdravstva

14.09. 2023.

Zaključno delo diplomanta managementa poslovnih sistemov Tina Sternada pod mentorstvom doc. dr. Luke Martina Tomažiča in somentorja pred. Šefika Salkunića, je bilo osredotočeno na uporabo narekovanja medicinske dokumentacije s pomočjo tehnologije prepoznave govora v javni zdravstveni ustanovi X.

Preberi več

Kaj je limfedem in kako ga zdraviti?

13.09. 2023.

Limfedem je otekanje tkiva na katerem koli delu telesa zaradi zastoja limfne tekočine. Diplomantka Maja Godicelj je v zaključnem delu pod mentorstvom doc. dr. Nataše Kos s pregledom znanstvene literature predstavila učinke manualne limfne drenaže pri zdravljenju kroničnega sekundarnega limfedema.

Preberi več

Fizioterapevtski pristopi v psihiatričnem zdravljenju

13.09. 2023.

Študent fizioterapije na Alma Mater Aleksander Skledar je dodiplomski študij zaključil z raziskavo o pristopih fizioterapevta pri obravnavi bolnikov s psihiatričnimi obolenji, s poudarkom na shizofreniji.

Preberi več

Misija rak

12.09. 2023.

Raziskovalka na Alma Mater doc. dr. Polonca Pangrčič se je v okviru priprav na pravkar pridobljen konzorcijski projekt Sunrise, ki sodi v Misijo rak in poteka pod okriljem evropskega programa Obzorje, udeležila dogodka, ki ga je organiziral Sektor za znanost Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Preberi več

Avtizem na delovnem mestu

11.09. 2023.

Alma Mater s partnerji projekta VIS A VIS pripravlja niz izobraževalnih dogodkov, posvečenih avtizmu na delovnem mestu.

Preberi več

Postani Erasmus+ tutor

11.09. 2023.

Mednarodna pisarna Alma Mater Europaea razpisuje dve tutorski mesti za tuje gostujoče študente, ki bodo na študijski izmenjavi v 2023/2024.

Preberi več

Alma Mater podpisala sporazum z Ministrstvom za obrambo RS

11.09. 2023.

Doc. dr. Barbara Toplak Perovič in minister za obrambo Marjan Šarec sta danes podpisala sporazum o sodelovanju med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Alma Mater Europaea - ECM.

Preberi več