Med nami

Razpisane avdicije Akademije za ples za vpis v študijskem letu 2018/19

20.04. 2018.

Alma Mater Europaea – Akademija za ples je za novo študijsko leto razpisala avdicije, ki so pogoj za vpis na omenjeno akademijo.

Preberi več

Tretja revolucija spleta tudi kot študij

29.03. 2018.

"Podobno kot je splet spremenil podobo družbe in ekonomijo sveta, le to danes spreminja tehnologija podatkovnih blokov, ki omogoča zaupanja vredne transakcije med uporabniki brez posredovanja tretje osebe," pravi izr. prof. dr. Matej Mertik iz Alma Mater Europaea - ECM, ki pripravlja nov študijski program Spletne in informacijske tehnologije.

Preberi več

Na voljo štipendije Alpbach

26.03. 2018.

Študentje Alma Mater imajo možnost kandidirati za pridobitev Alpbach štipendije, s katero se omogoča mladim generacijam sodelovanje in konstruktivno komunikacijo o prihodnosti Evrope. Rok prijave je 30. 3. 2018.

Preberi več

Pahor: V kratkem času ste naredili skoraj nemogoče

12.03. 2018.

Borut Pahor, predsednik RS, je v govoru, ki ga je imel ob odprtju 6. znanstvene konference z mednarodno udeležbo Za človeka gre, je čestital Alma Mater Europaea - ECM za 9 let obstoja ter prispevek, ki ga je ta institucija pustila na visokošolskem področju ter za vse načrte, ki jih še ima Alma Mater v bodoče.

Preberi več

V dveh dneh čez 1100 udeležencev

10.03. 2018.

Alma Mater Europaea ECM je gostila 6. mednarodno znanstveno konferenco Za človeka gre: izzivi za znanost in izobraževanje. "Na dvodnevnem srečanju v Mariboru, ki se je začelo v petek, so govorili o aktualnih temah z različnih področij, ki jih pokrivajo na tej zasebni visokošolski ustanovi, med drugim humanistiki, fizioterapiji in arhivistika." (STA)

Preberi več

Vabljeni na informativne dneve

27.01. 2018.

Vas zanima študij zaposljivih poklicev? Alma Mater Europaea - ECM vas vabi na informativne dneve in dneve odprtih vrat, ki bodo 9. in 10. 2. 2018 v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti in Kopru. V Mariboru in v Murski Soboti pa bodo isti dan potekali tudi dnevi odprtih vrat, kjer bodo lahko bodoči študenti spoznali kako poteka študijski proces na programih Fizioterapija in Zdravstvena nega.

Preberi več

Priznanaja tudi za najboljše tuje študente

23.01. 2018.

Alma Mater Europaea – ECM je v Kopru nedavno priredila še ponovoletni koncert za tuje študente, učitelje in prijatelje Alma Mater.

Preberi več

Druženje s starejšimi v DOSOR Radenci

23.01. 2018.

Študentje drugega letnika programa Socialna gerontologija so pri predmetu Timsko delo in odličnost v storitvah obiskali v okviru vaj DOSOR Radenci oziroma Dom starejših občanov Radenci pod mentorstvom dr. Nikolaja Lipiča.

Preberi več

Študentje vabijo na 10. Informativo

16.01. 2018.

Alma Mater Europaea - ECM se bo tudi letos predstavila na sejmu Informativa v Ljubljani, ki bo potekala na Gospodarskem razstavišču v petek in soboto (26. in 27. januarja) med 9.00 in 18. uro.

Preberi več

Veleposlanik in nekdanji minister obiskala Senat Alma Mater

11.01. 2018.

Seja senata Alma Mater Europaea - ECM je tokrat bila v znamenju uglednih gostov iz tujine, saj sta senatorje Alma Mater s svojim obiskom počastila prof. dr. Andrei Marga, nekdanji Minister za izobraževanje ter za zunanje zadeve Republike Romunije, kot tudi dvakratni Rektor Univerze Babes Bolyai v mestu Cluj Napoca, in Nj.Eks. Anton Nicolescu, veleposlanik Romunije.

Preberi več