Novice in dogodki

Prenos vrednot skozi medgeneracijski turizem

27.12. 2022.

Doktorantka socialne gerontologije na Alma Mater Mihaela Kežman se je ukvarjala z vlogo medgeneracijskega turizma v prenosu vrednot med generacijami v slovenski družbi. Proučevanje medgeneracijskega udejstvovanja starih staršev in njihovih vnukov pa predstavlja precej nov, a hkrati slabo raziskan fenomen prenosa vrednot.

Preberi več

Na Alma Mater odslej tudi doktorski študij umetne inteligence

22.12. 2022.

Alma Mater Europea - ECM je bogatejša za akreditacijo študijskega programa tretje stopnje – Uporabna umetna inteligenca. Ob tej pomembni pridobitvi je čestitko izrazil tudi predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti akad. dr. Klaus Mainzer, ki je prepričan, da je raziskovanje umetne inteligence povezano z velikimi vizijami prihodnosti človeštva.

Preberi več

Na ogled razstava o nacističnem taborišču avtorja Daniela Siterja

21.12. 2022.

Raziskovalec in doktorski študent na Alma Mater Daniel Siter je avtor nove izvirne razstave "Iztrgati pozabi" o nacističnem taborišču za vojne ujetnike v Mariboru. Grafično, arhitekturno, vsebinsko, slikovno in po izvirnosti raziskovalnih ugotovitev gre za prvo takšno razstavo v slovenskem prostoru.

Preberi več

Telovadimo in se učimo

20.12. 2022.

Študenti fizioterapije na Alma Mater se družijo tudi izven študijskih klopi. Na skupinski vadbi Telovadimo in se učimo spodbujajo h kritičnemu razmišljanju v procesu vadbe in ostajajo fizično aktivni tekom študija.

Preberi več

Dr. Škof prejemnik Zoisovega priznanja za vrhunske dosežke

20.12. 2022.

Dekan Alma Mater Europaea ISH – Fakultete za humanistični študij prof. dr. Lenart Škof je na sinočnji slavnostni podelitvi v Cankarjevem domu prejel Zoisovo priznanje za vrhunske znanstvene monografije na področju sodobne filozofije in etike.

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - Mihaela Kežman

15.12. 2022.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Mihaele Kežman na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom VLOGA MEDGENERACIJSKEGA TURIZMA V PRENOSU VREDNOT MED GENERACIJAMI V SLOVENSKI DRUŽBI

Preberi več

Raziskovalna delavnica o umetni inteligenci

15.12. 2022.

Umetna inteligenca in znanost sta bili osrednji temi raziskovalne delavnice Alma Mater za dijake Srednje šole Domžale, katere osnovni namen je bil naučiti mlade, kako se lotiti raziskovanja.

Preberi več

Alma Mater sodeluje z Univerzo Britanske Kolumbije

15.12. 2022.

Alma Mater Europae – ECM je izjemno uspešna v mednarodnem povezovanju z izobraževalnimi in raziskovalnimi institucijami. V minulih dneh je pričela sodelovati z Univerzo Britanske Kolumbije, in sicer v interdisciplinarnem projektu Inter PARES Trust Al, katerega namen je oblikovati, razviti in izkoristiti umetno inteligenco za podporo stalne razpoložljivosti in dostopnosti zaupanja vrednih javnih evidenc.

Preberi več

Medgeneracijsko druženje je pogoj za kakovostno staranje

15.12. 2022.

Naši študenti socialne gerontologije so zelo aktivni. Nova prijateljstva so tokrat stkali v Centru za starejše občane Ormož, kjer je druženje varovancev doma in otrok iz Osnovne šole Ormož minilo v duhu družabnih iger.

Preberi več

Novost v seriji monografij MEORL

14.12. 2022.

GEO - gerontološki observatorij je nova podserija serije monografij MEORL, ki obravnavajo geografsko-gerontološke probleme in izzive sodobnega sveta.

Preberi več