Novice in dogodki

Kompetentna, spoštljiva in empatična obravnava za vse paciente

13.01. 2023.

Doktorantka socialne gerontologije na Alma Mater Helena Kristina Halbwachs, ki je vodja kakovosti za SeneCura Slovenijo in Hrvaško, je z doktorsko disetracijo ocenjevala stanje kulturne kompetentnosti slovenskega zdravstvenega sistema, ki temelji na osnovnih človekovih pravicah.

Preberi več

Na Alma Mater smo ponosni na dosežke pedagoških sodelavcev

12.01. 2023.

Pedagoški sodelavci Alma Mater Europaea – ECM dosegajo odmevne uspehe doma in na tujem. S posebnim dogodkom smo se poklonili in zahvalili tistim profesorjem, ki so v minulem letu prejeli prestižne nagrade za vrhunske dosežke na različnih področjih.

Preberi več

Prof. dr. Trstenjakova o človekovih pravicah, trajnosti in digitalni dobi

12.01. 2023.

Nekdanja generalna pravobranilka in profesorica za Evropsko pravo v Avstriji in Sloveniji bo kot vabljena govorka na Mednarodni konferenci Za človeka gre 2023 predavala o človekovih pravicah, trajnosti in digitalni dobi.

Preberi več

Nemška služba za akademsko izmenjavo objavila nove štipendijske programe

08.01. 2023.

Veleposlaništvo ZR Nemčije je dodatno razpisalo štipendije Nemške službe za akademsko izmenjavo (DAAD) za študijsko leto 2023/2024.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - Helena Valerija Krieger

04.01. 2023.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Helene Valerije Krieger na programu tretje bolonjske stopnje HUMANISTIČNE ZNANOSTI, z naslovom MED NARACIJO IN ABSTRAKCIJO V KOREOGRAFSKEM OPUSU EDWARDA CLUGA

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - JOŽE ZALAR

04.01. 2023.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Jožeta Zalarja na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom Vpliv starejših odraslih na posodabljanje organizacije turističnih kmetij Slovenije

Preberi več

Diplomantki zdravstvene nege raziskovali v Prekmurju

04.01. 2023.

Diplomski študij zdravstvene nege sta z zaključno nalogo uspešno okronali študentki Sanja Kavaš in Dragica Bogatin. Prva je raziskovala pomen medgeneracijskega sodelovanja v domačem okolju, druga pa poznavanje paliativne oskrbe v pomurskem prostoru.

Preberi več

Prispevki doktorskih študentov socialne gerontologije objavljeni v IFAC

03.01. 2023.

Doktorski študenti socialne gerontologije na Alma Mater so v okviru projekta Hierarhična zasnova in financiranje socialne infrastrukture pametnih srebrnih vasi pripravili prispevke, ki so bili 20. decembra objavljeni v IFAC-PapersOnLine, ki je indeksirana v WoS in Scopusu.

Preberi več

Revija Atlanti+ sprejeta v Scopus

03.01. 2023.

V minulih dneh je izšla nova številka Mednarodne znanstvene revije za sodobno arhivsko teorijo in prakso Atlanti+, ki je bila sprejeta v Scopus. Revija Atlanti+ je namenjena vpisu v Web of Science. Vsebuje najkvalitetnejše prispevke z dogodkov, ki so jih v zadnjem letu organizirali na področju arhivistike.

Preberi več

On-line informativni dnevi

03.01. 2023.

Si želite študirati na Alma Mater, kjer imamo najvišjo stopnjo zaposlenosti diplomantov v Sloveniji? Želite, da vam znanje predajajo vrhunski akademski strokovnjaki iz Slovenije in tujine?

Preberi več