Novice in dogodki

Novost v seriji monografij MEORL

14.12. 2022.

GEO - gerontološki observatorij je nova podserija serije monografij MEORL, ki obravnavajo geografsko-gerontološke probleme in izzive sodobnega sveta.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - Miroslav Milovanović

13.12. 2022.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Miroslava Milovanovića na programu tretje bolonjske stopnje ARHIVSKE ZNANOSTI, z naslovom Model urejanja in popisovanja nestrukturiranih besedil z uporabo strojnega učenja

Preberi več

Socialni gerontologi Alma Mater povezujejo in združujejo

12.12. 2022.

Medgeneracijsko sodelovanje in sožitje je izjemnega pomena in ima pozitivne učinke za starejšo in mlajšo generacijo. V teh prazničnih decembrskih dneh pa še toliko bolj, česar se študenti socialne gerontologije na Alma Mater dobro zavedajo. Pripravili so medgeneracijsko druženje v Domu Danice Vogrinec Maribor, kamor so povabili tudi drugošolce OŠ Toneta Čufarja.

Preberi več

Kaj imata skupnega študij zdravstvene nege in prostovoljno gasilstvo?

12.12. 2022.

Diplomant študijskega programa Zdravstvena nega na Alma Mater je v zaključnem delu raziskoval znanje prve pomoči pri prostovoljnih gasilcih Gasilske zveze Lenart. Poudarja, da so se naloge prostovoljnih gasilcev v zadnjih letih zelo spremenile.

Preberi več

Mednarodna filozofska konferenca o perspektivah skupnosti

09.12. 2022.

Alma Mater Europaea Institutum Studiorum Humanitatis v sodelovanju s Slovenskim filozofskim društvom, Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper in ob podpori Mariborske knjižnice, Kulturne četrti Minoriti in Cankarjevega doma med 15. in 17. decembrom 2022 pripravlja 2. mednarodno konferenco SFD z naslovom Perspektive skupnosti: o dejstvih in vrednotah.

Preberi več

Prijavi svoje zaključno delo na natečaj

08.12. 2022.

Ste s svojo zaključno nalogo pomembno ali izvirno prispevali k poznavanju slovenske skupnosti v Italiji, njene družbene strukture, vloge v naselitvenem in družbenem prostoru, njenih razvojnih procesov na družbenem, kulturnem, političnem, gospodarskem, pravnem in izobraževalnem področju, medetničnih odnosov, identitetnih in jezikovnih praks ter komunikacije?

Preberi več

Mlade podučili o nudenju prve pomoči

08.12. 2022.

Študenti Alma Mater so obiskali učenke in učence Osnovne šole Murska Sobota II. S prikazom najnujnejših ukrepov za nudenje prve pomoči so mladim pokazali, kako ravnati v primeru nesreče.

Preberi več

Uspešen študent, poklicni gasilec in župan

07.12. 2022.

Andraž Pogorevc je poklicni gasilec, ki je magistrski študij Management poslovnih sistemov zaključil s primerjavo gasilcev in enot civilne zaščite v sistemu zaščite in reševanja ter njihovimi vlogami. Ob tem je pred kratkim uspešno nastopil tudi novo fukcijo župana občine Vitanje.

Preberi več

Študent Akademije za ples postal vice svetovni prvak

07.12. 2022.

Mihael Tosić pleše že 14 let. Ljubezen do plesa ga je iz rodnega Dubrovnika pripeljala tudi v Slovenijo na Alma Mater Europaea Akademijo za ples. Pred kratkim je postal vice svetovni v step plesu.

Preberi več

ERASMUS+ INFORMATIVNI DAN 2023/2024

07.12. 2022.

Če razmišljaš o študijski izmenjavi na partnerski univerzi ali želiš opravljati prakso v tujini, se nam pridruži on-line ali v živo v sredo, 14. 12.2022, ob 14. uri v prostorih Alma Mater Europaea v Mariboru (velika predavalnica, 1. nadstropje). Predstavili bomo možnosti in oblike mobilnosti, pogoje, postopke in roke ter odgovorili na vsa morebitna vprašanja. Erasmus+ informativnega dne se bodo udeležili tudi študenti, ki so že bili na mobilnosti ali pa so trenutno še vedno v tujini in z vami delili svojo izkušnjo.

Preberi več