Novice

DELAVNICA O MEDNARODNIH MREŽAH DOKTORSKEGA ŠTUDIJA

08.09. 2022.

Na Alma Mater smo gostili dr. Stojana Sorčana z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Sovenije, ki je vodil delavnico o pripravi predlogov projektov na razpis Obzorje Evropa MSCA mreže doktorskega študija (MSCA Doctoral Networks).

Preberi več

Študenti Alma Mater pomembno prispevajo h krepitvi zdravja

07.09. 2022.

Osrednja tema letošnjega svetovnega dneva fizioterapije, ki ga vsako leto obeležujemo 8. septembra, je osteoartroza. Študenti fizioterapije na Alma Mater so pripravili konkretne rešitve za pomoč pri rehabilitaciji bolnikov s to boleznijo, ki velja za najbolj razširjeno kronično degenerativno bolezen sklepov.

Preberi več

ŠTUDENTKA LANA RITLOP: FIZIOTERAPIJA JE V DRŽAVAH V RAZVOJU KLJUČNEGA POMENA

25.08. 2022.

»Zame je najpomembnejše, da naredimo čim več dobrega drug drugemu,« pravi Prekmurka Lana Ritlop, študentka fizioterapije na Alma Mater Europaea, ki je zasnovala projekt Fizioterapevti brez meja, s katerim nesebično pomaga ljudem v revnih državah. O njenem izjemnem delu so poročali tudi v priznanem nemškem mediju Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Preberi več

Alma Mater na mednarodnem simpoziju o upravljanju z zalogami v Budimpešti

22.08. 2022.

V Budimpešti poteka med 22. in 26. avgustom 21. Mednarodni simpozij o upravljanju z zalogami.

Preberi več

Na Univerzi Oxford prof. dr. Jurij Toplak predstavil knjigo

22.08. 2022.

Prof. dr. Jurij Toplak, eden vodilnih evropskih strokovnjakov na področju volilnega prava, je v družbi soavtorjev v minulem tednu na Univerzi Oxford predstavil Priročnik volilnega prava (Handbook of Election Law). Alma Mater Europaea tako nadaljuje povezovanje s priznanimi univerzami po svetu.

Preberi več

Alma Mater z novo znanstveno revijo JHRS

19.08. 2022.

Alma Mater Press se lahko pohvali z novo znanstveno revijo JHRS – Journal of Health & Rehabilitation Sciences.

Preberi več

Še prosta mesta za brezplačni študij socialne gerontologije in zdravstvene nege

19.08. 2022.

Med 22.9. in 23. 9. 2022 je odprt tretji prijavni rok za redni in izredni študij 1. bolonjske stopnje Zdravstvena nega in Socialna gerontologija.

Preberi več

ALMA MATER EUROPAEA - AKADEMIJA ZA PLES IZPOLNJUJE NAJVIŠJE STANDARDE KAKOVOSTI

11.08. 2022.

Nacionalna agencija Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je visokošolskemu zavodu Alma Mater Europaea - Akademija za ples podaljšala akreditacijo, saj izpolnjuje vse standarde kakovosti v visokem šolstvu.

Preberi več

ZA IZBOLJŠANJE KAKOVOSTI IN UČINKOVITOSTI IZOBRAŽEVANJA IN UČENJA

04.08. 2022.

Alma Mater je partner projekta »Oblikovanje za povečano kompetentnost skozi aktivno participacijo v visokem šolstvu«, katerega osnovni namen je povečati učinkovitost in kakovost visokošolskega izobraževanja na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni ter zagotoviti visokokakovostne učne izkušnje osebju in študentom.

Preberi več

PROFESORICA TRSTENJAK, MATI EVROPSKEGA ZASEBNEGA PRAVA

01.08. 2022.

Profesorico dr. Verico Trstenjak, članico skupine Raziskave kulturnih formacij pri ISH (Institutum Studiorum Humanitatis) in Alma Mater, je priznani nemški profesor opisal kot mater evropskega zasebnega prava.

Preberi več