Novice

Daniel Siter avtor dveh razstav

12.05. 2022.

Šestega maja 2022 je v prostorih Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne Maribor (MRC WWII) potekala otvoritev dveh odmevnih razstav. Asist. Daniel Siter, nosilec raziskave in njun avtor, je razstavi strokovno predstavil.

Preberi več

KATEDRA ZA ARHIVISTIKO POKROVITELJ ARHIVSKE KONFERENCE V RADENCIH

11.05. 2022.

Katedra za arhivistiko Alma Mater Europaea - ECM se od 11. - 13. maja 2022 predstavlja na arhivski konferenci v Radencih, z naslovom Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja.

Preberi več

Digitalna pomoč srebrnim letom

10.05. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM je soorganizatorica dogodka ”Digitalna pomoč srebrnim letom”. Dogodek bo potekal 18. in 19. maja 2022 v prostorih Alma Mater v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 1 in Dunajska 104.

Preberi več

Študenti spletne znanosti prisluhnili vrhunskemu strokovnjaku za kibernetsko varnost

06.05. 2022.

Gost kolegija dekanov na Alma Mater Europaea - ECM je bil prof. dr. Krunoslav Antoliš, ki je s študenti magistrskega programa Spletna znanost in tehnologije izvedel delavnico o kibernetski varnosti in izzivih v današnjem času. Delavnica je bila za študente uvod v predmeta Uporabna kibernetska varnost in Varnost informacijskih sistemov.

Preberi več

Izšel je zbornik Eko, zeleno, modro, trajnostno v humanistiki

20.04. 2022.

Pri založbi AMEU-ISH je izšla nova knjiga - zbornik Eko, zeleno, modro, trajnostno v humanistiki, ki sta ga uredila Lenart Škof in Ignac Navernik.

Preberi več

Začetek Direktorske šole

14.04. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM začenja z izvajanjem programa direktorske šole za vodenje socialno varstvenih zavodov, dne 21. aprila 2022 ob 9. uri, na lokaciji Alma Mater Europaea – ECM, Slovenska ulica 17, Maribor.

Preberi več

Državni sekretar dr. Mitja Slavinec obiskal Alma Mater v Murski Soboti

13.04. 2022.

»Murska Sobota bo po več kot 10 letih prizadevanja postala visokošolsko središče, ki omogoča brezplačen študij zdravstvene nege. Prizadevanja študentov, ki so več let opozarjali na potrebo po financiranju študija zdravstvene nege v Pomurju, so se obrestovala. Zato smo izredno hvaležni prof. dr. Mitji Slavincu, ki je prisluhnil potrebam študentom v Pomurju. Alma Mater je namreč prav pod to Vlado RS pridobila koncesijo za izvajanje rednega študija zdravstvene nege, čeprav le za 25 študentov letno,« je zbrane nagovorila doc. dr. Barbara Toplak Perovič, glavni tajnik Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Prostovoljke: z novimi izkušnjami iz Gambije

13.04. 2022.

Ponosni smo na naše študentke in študente, ki sedaj že tradicionalno prostovoljno odpotujejo v Gambijo, kjer kot bodoči fizioterapevti pomagajo v lokalni bolnišnici.

Preberi več

Ministrstvo za obrambo RS organizira informativni dan za študente informatike in računalništva

07.04. 2022.

Ministrstvo za obrambo RS v torek, 19. aprila, in v sredo, 20. aprila 2022, med 9. in 14. uro v Ljubljani organizira informativni dan za študente informatike in računalnišva. Beseda bo tekla o pospešenem razvijanju kibernetske obrambe, kibernetske varnosti, napredne komunikacijsko-informacijske tehnologije, elektroniki in telekomunikacijah.

Preberi več

Arhivisti AMEU - ECM na poslovnem zajtrku podjetja Mikrografija

04.04. 2022.

Študij Arhivistike smo predstavili na poslovnem zajtrku podjetja Mikrografija.

Preberi več