Novice

Mednarodni projektni sestanek SenQuality - Preparation for later life

04.04. 2022.

Na Alma Mater Europaea - ECM smo v okviru Erasmus+ projekta SenQuality - Preparation for later life organizirali mednarodni projektni sestanek, ki je potekal od 29. marca do 30. marca 2022. Na sestanku so bili prisotni projektni partnerji iz Nemčije, Grčije, Poljske, Španije in Italije.

Preberi več

Dr. Aleš Maver o aktualnih razmerah v Ukrajini

01.04. 2022.

Kdaj bi se lahko končala vojna v Ukrajini? Kakšni so zgodovinski vidiki, ki so pripeljali do stanja, ki že nekaj tednov ostaja na naslovnicah in kot prva novicamv medijih? Zanimivo predavanje o ukrajinsko-ruskih odnosih je na Alma Mater poželo veliko zanimanja. Dr. Aleš Maver, zgodovinar in politični komentator, je podrobno predstavil svoje poglede.

Preberi več

NOVO! Direktorska šola

31.03. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM pričenja 21. aprila 2022 s Programom za vodenje socialno varstvenega zavoda - direktorsko šolo, ki je namenjena na novo imenovanim direktorjem in vodjem služb v socialno varstvenih zavodih.

Preberi več

Asist. Daniel Siter predaval na trilateralnem mednarodnem znanstvenem seminarju

25.03. 2022.

Asist. Daniel Siter je s svojim referatom sodeloval kot predavatelj na trilateralnem mednarodnem znanstvenem seminarju ("The Holocaust as a Starting Point"), ki je potekal med 22. in 24. marcem 2022 v Zagrebu.

Preberi več

Dodajmo življenje letom – katedra za Socialno gerontologijo na Radijski delavnici znancev

23.03. 2022.

V ponedeljek, 21. 3. 2022, so se Radijske delavnice znancev na Radiu Maribor udeležili zasl. prof. dr. Jana Goriup – predstojnica katedre za Socialno gerontologijo na Alma Mater Europaea – ECM, doc. dr. Peter Seljak – koordinator praktičnega usposabljanja študentov in visokošolski predavatelj, študentka dodiplomskega študija socialne gerontologije Martina Piskar, študentka magistrskega študija socialne gerontologije Urška Kunčič in doktorska študentka socialne gerontologije Mihaela Kežman. Govorili so o izzivih sodobne socialne gerontologije, o odnosu do staranja in starosti in o prepotrebnem medgeneracijskem dialogu.

Preberi več

Digitalizacijski posvet na GZS tudi z Alma Mater Europaea

19.03. 2022.

Alma Mater je danes na Gospodarski zbornice Slovenije (GZS) skupaj z Združenjem za informatiko in telekomunikacije - ZIT izvedla posvet na temo relevance izobraževanja in raziskovanja digitalnih tehnologij za razvojne potrebe gospodarstva.

Preberi več

Visoki gostje na uvodu konference Za človeka gre

12.03. 2022.

Na uvodnem dnevu konference Za človeka gre, ki se zaključuje v petek, 18. marca, so svoje besede prispevali: Boris Pahor, predsednik Republike Slovenije, Mark Boris Andrijanič, minister za digitalno preobrazbo, prof. dr. Felix Unger, častni predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti in prof. dr. Ivo Šlaus, častni predsednik Svetovne akademije znanosti in umetnosti.

Preberi več

ZA ČLOVEKA GRE 2022: NAJVEČJI ZNANSTVENI DOGODEK V SLOVENIJI

11.03. 2022.

Največja vsakoletna mednarodna znanstvena konferenca v Sloveniji »Za človeka gre« v organizaciji Alma Mater Europaea in Evropske akademije znanosti in umetnosti, ki je letos posvečena etičnim izzivom digitalne transformacije, se je danes uspešno začela. Prvo dan dogodka je postregel z eminentnimi imeni akademskega sveta. Na rasizem se moramo odzvati z orogčenjem, je poudarila dekanja Pravne fakultete Univerze v Oxfordu Mindy Chen-Wishart.

Preberi več

Pogovor o etičnih, psihosocialnih in duhovnih vidikih epidemije

02.03. 2022.

Društvo za primerjalno religiologijo in Slovenska matica vljudno vabita na pogovor o etičnih, psihosocialnih in duhovnih vidikih epidemije, ki bo potekal danes, 2. marca 2022, ob 18. uri v dvorani Slovenske matice na Kongresnem trgu 8/I v Ljubljani.

Preberi več

Prijave za redni študij Zdravstvene nege in Socialne gerontologije preko Evš SO ODPRTE DO 18. 3. 2022

28.02. 2022.

V kolikor se želite prijaviti na redni ali izredni študij Zdravstvene nege in/ali Socialne gerontologije morate v obrazcu pri oddaji prijave za vpis na portalu eVŠ izbrati »Javni visokošolski zavodi in koncesije«. V sistem treh želja izpolnite prijavo tako za redni, kot izredni študij.

Preberi več